Öppna ett närodlat café

Det finns få saker som slår att sitta på ett närodlad café med råvaror som kommer direkt från markerna på gården. Dessa brukar ha en väldigt mysig miljö och familjär stämning som inte kan mäta sig med något i stadsmiljö. För många är det också en dröm att öppna ett eget sådant café någonstans ute på landet. Tillhör du en av dem? I så fall bör du överväga att följa dina drömmar och faktiskt göra slag i saken. Dock är det förstås mycket som ska stämma innan man kan slå upp dörrarna till sitt alldeles egna café.

Egen gård eller marker?

Syftet med att driva ett närodlat café är att majoriteten av råvarorna kommer från de egna markerna i anslutning till caféet. Det kräver förstås att man har rätt kunskap och resurser. Kanske ska du driva caféet tillsammans med någon som redan har erfarenhet av jordbruk? Annars går det att lära sig med tiden. För att kunna så och odla behöver man förstås en del maskiner. På https://www.kellfri.se hittar du både små och större maskiner som du kan ha nytt av på din mark. De har bland annat mindre traktorer som är ett måste om du ska sköta ditt eget lantbruk.

Vad ska man servera?

Vad du ska servera bygger mycket på vad du väljer att odla på din mark. Du kan förstås ha en vegetarisk inriktning och satsa på att odla fräsch frukt och grönt som också ligger rätt i säsong. Kanske kan du också ha ett nära samarbete med en bonde i närheten som står för kött och mjölk? Här handlar det om att utforska de möjligheter som finns där man väljer att öppna sitt café. Du kan så klart låta dig inspireras av andra och se vad de har på menyn. Dock bör du aldrig kopiera någon annan utan se till att hitta din egen stil. Du måste förstås ha något som lockar folk att ta bilen eller bussen ut för att besöka dig och ditt café på landet.