Vackert tak ger fler kunder

Om du har ett kafé är det inte bara dina bakelser och drycker som påverkar hur många kunder du får, utan även inredningen och hur ditt kafé ser ut på utsidan. När folk är ute och strosar älskar de flesta att stanna till vid mysiga och pittoreska kaféer med vackra tak.

Vackert tak

Det är många, både kaféägare, företagare och privatpersoner, som glömmer bort hur vackert ett tak kan vara. Tänk dig Gamla stan i Stockholm ovanifrån: de speciella taken ger en särskild atmosfär. Detsamma gäller om du är i en by i Skåne, England eller Tyskland. Tänk också på hur vissa sommarstugor kan se så mysiga ut – det finns ofta små utbyggnader och så har taken någon slags charm. Förutom att ett snyggt tak drar fler kunder, så är det väldigt klokt att återkommande se över taket för att skydda byggnaden. Det är billigare att underhålla ditt tak, än att behöva renovera eller lägga nytt tak. Om taket ser lite skamfilat ut kan det behöva tvättas eller målas. Det gör stor skillnad på hur hela kaféet eller byggnaden ser ut. Anlita DM Tak i Stockholm för att anlägga, måla och ta hand om ditt tak.

Hitta inspiration

Om du håller på att bygga ett kafé, eller har en byggnad som du vill skapa något särskilt av, finns det många pittoreska hus som du kan ta inspiration ifrån. Först och främst kan det vara klokt att se hur husen historiskt har sett ut där ditt kafé ligger. Ibland kan det passa att göra något alldeles nytt och eget, men många gånger är det faktiskt byggnader med en viss traditionell känsla som folk verkligen gillar. Det betyder inte att huset måste se ut precis som alla andra hus, men att stilen eller vissa detaljer återkommer. Titta runt i din omnejd och landskap så kommer du att hitta mysiga byggnader att bli inspirerad utav. Ett annat tips är att titta på tak i Tyskland. Det finns en orsak till att mycket i Disney är inspirerat från just Tyskland. Där har man på vissa ställen mer mjuka och välvda tak än vad vi har i Sverige, vilket kan ge ett väldigt charmigt intryck.

Byggnader med vanligt rakt tak

Om din byggnad har ett vanligt rakt svensk tak kan du ändå göra vissa saker för att skapa lite mer pittoresk charm som passar ett kafé. Att bygga till ett eller flera burspråk med lite runda tak kan göra väldigt mycket för att förändra en byggnads utseende. Snickeriglädje, fönsterluckor och klängande rosor skapar också mycket känsla.