Väcka nytt liv i ett café

Har du ett café på en mindre ort och och vill locka kunder kan du fundera på att kombinera med annan verksamhet. Genom att arbeta med lokala konstnärer kan ni tillsammans locka kunder. Du kan också kombinera med att anordna utställningar där ni kan visa upp det bästa orten har att erbjuda.

Åker du runt i Sverige på landsbygden kommer du märka att många caféer arbetar så på mindre orter. Genom att erbjuda helhetsupplevelser kan du öka försäljningen och dessutom hjälpa konstnärer att synas. Du kan ofta prata med en hemslöjdsförening på orten så kan ni hitta olika sätt att samarbeta.

Hitta en nisch och nya samarbeten

Ett sätt att väcka uppmärksamhet och få fler besökare till caféet är att nischa sig lite. Det kan vara mattor som väcker uppmärksamhet. Genom att du har olika företag som kan visa upp mattor regelbundet kan du bli det caféet som besöks när någon vill köpa mattor. Du kan med fördel arbeta med såväl lokala företag som större. Det är idealiskt om du har ett lite större café. Satsa gärna på lite gemensamma erbjudanden så har du ett lyckat koncept.

Ett mindre café har ofta inte så stor yta och då kanske inte mattor är att föredra. Då kan du istället samarbeta med producenter av smycken eller hantverk. Genom att kunna göra gemensamma kampanjer inför exempelvis mors dag eller inför julen kan det bli riktig succé. För vem vill inte kunna kombinera fika och shopping?

Förutom att samarbeta med andra finns det olika sätt att väcka lite nytt liv i verksamheten. Har du exempelvis en gymnasieskola i trakten som har utbildningar till konditor kan du med fördel ta in praktikanter. Studenterna kommer att komma med många nya tankar och har lärt sig de allra senaste trenderna. Du kan på så sätt också hitta exempelvis den perfekta sommarjobbaren.