Finansiera att starta ett café

Har du funderat på att öppna ett eget café? Att få igång en egen caféverksamhet kräver ett bra startkapital. Du behöver köpa inventarier som bord och stolar, kaffebryggare och diskmaskin. En fin inredning är också nödvändig samt matvaror att baka bullar med, framställa smörgåsar och annat du vill sälja.

Hos Qred kan du enkelt få företagslån utan startavgift eller dolda kostnader. Du kan ansöka gratis och får en offert inom en timme. Ditt erbjudande kan du se på SMS och e-post, och du kan godkänna med mobilt bankID. När du bestämt dig och godkänt lånet får du pengarna utbetalda samma dag.

Enkelt att starta café

Nemo och Ebba Stenborg har tillsammans öppnat ett sommarcafé i Sikeå hamn. Syskonen har ett starkt intresse för matlagning och bakning och på deras café serveras det mackor och hembakt. De fick hjälp av sina föräldrar för att ordna lokalen. På grund av coronapandemin förväntade de sig inte så många besökare, men gjorde flera anpassningar för att minska smittspridning.

I Malmö finns ett nystartat café vid namn “August No Stress Surf Café”. Ägaren Lars Nyström har satsat på att skapa ett ställe med skön stämning och surfinredning. Här arbetar endast personer med någon typ av funktionsvariation. Femton anställda jobbar med att baka kakor, laga mat, servera kaffe och stå i kassan.

Elizabeth Dahl valde för sin del att starta ett våffelcafé på Kinnekulle efter att ha tillbringat 24 år på den norska landsbygden. Två andra kaféägare med unik affärsidé är Caroline Edgren och Ylva-Li Arnerstål som öppnade en kombinerad terapimottagning och café. Här går det att få en KBT-behandling, träffa kurator eller köpa kanelbullar.