Kafé – en inspirerande arbetsplats

Det finns många anledningar att gå på kafé: kaffe, te, goda smörgåsar, bakelser och gemenskap – och arbetsinspiration! Om du har svårt att komma igång med en uppgift kan du testa att sätta dig på ett kafé och arbeta.

Hemmaföretagaren

Det finns många fördelar med att jobba hemifrån: kort resväg – inget klimatavtryck! -, inga jobbiga arbetskamrater och ganska mycket frihet. Men, det har också sina nackdelar: det kan vara ensamt och oinspirerade, särskilt om du måste komma igång med en uppgift som känns jobbig. Som egenföretagare har du också allt ansvar för alla beslut. Om du har ett företag och vill ha hjälp med företagsfinansiering kan du vända dig till fakturino.se, som hjälper dig med allt du behöver, inklusive att se till att du får den billigaste tjänsten! En bra tjänst för både hemmaföretagaren och det lite större företaget.

Ett tips för att underlätta livet som hemmaföretagare en grå måndag, är att gå till ett kafé och arbeta. Många kaféer har något slags frukosterbjudande, ofta en kaffe eller te samt en smörgås. Genom att gå till ett kafé får du både en promenad och nya intryck. Det kan först vara svårt att koncentrera sig på arbetet på ett kafé, men många kommer efter ett tag in i den uppgift som de har framför sig. Du bör dock leta upp ett mindre bord, gärna vid en vägg, så blir det lugnare. På många kaféer är det lugnt och tyst till ungefär klockan 10.30, då pensionärer och föräldralediga mammor och pappor kommer. Du kan också höra dig för om andra företagare på din ort brukar träffas för att fika. Det är inte ovanligt att företagare träffas på ett kafé regelbundet, både för nytta och nöje.

Studenten

Om du är student finns det en risk att du kanske spenderar för mycket tid på kafé under förevändningen att du ska plugga tillsammans med andra studenter. I så fall kan det vara klokare att gå hem till det egna skrivbordet och arbeta. Men, om du har svårt att komma igång med en inlämningsuppgift eller hemtenta, kan du gå till ett kafé och arbeta på egen hand. Förslagsvis går du till ett ställe som du och dina studiekamrater inte brukar gå till.

Om du tycker att det är svårt att komma igång kan du lura dig att plugga genom att ställa mobilen på femton minuter. Under dessa femton minuter ska du bara sitta med studierna. När klockan ringer får du ta en påtår och vila hjärnan i tio minuter. Sedan ställer du ånyo mobilen på femton minuter för intensivt arbete. Upprepa. Många gånger kommer du bara fortsätta med uppgiften, då det svåra ofta är att komma igång. I annat fall kommer du få ganska mycket gjort genom att ha jobbat koncentrerat i sammanlagt en timme.