Så inreder du ditt café

Planerar du att starta upp ett café eller har du kanske redan ett idag, men är intresserad av att byta ut inredningen? Hur du har inrett ditt café kommer att ha stor betydelse för hur din verksamhet uppfattas. Väljer du stora, mysiga sittkuddar på golvet i blandade färger så skapar du en bohemisk känsla. Väljer du däremot kristallkronor och franska små cafébord har du skapat dig en helt annan stil. Innan du börjar inreda måste du alltså se till att du vet vad det är du vill att din inredning ska förmedla och hur den kan avspegla ditt café bäst.

Här nedan har vi samlat några riktigt bra tips på hur du bäst inreder ditt café. Naturligtvis fungera tipsen minst lika bra för den som ska inreda en restaurang.

Bästa inredningstipsen för ditt café

1. Visst är det bra att ha en idé, men ibland måste du också låta rummet styra. Hur din lokal ser ut kommer vara avgörande för vilken typ av inredning du kan välja. Titta på vilka nackdelarna är, men även vad du har för fördelar att arbeta med.

2. Du ska se till att ditt café kan rymma rätt antal kunder och då kan det vara bra att försöka maximera sittplatserna så mycket som möjligt. Här är det dock viktigt att ha en balans. Du ska ta vara på utrymmet, men du ska också se till att det inte blir instängt och trångt.

3. Det är viktigt att du ser till att rummet för sittplatserna är snyggt inrett, men kom ihåg att även lägga fokus på andra delar av ditt café. Köket ska vara snyggt och i sin ordning och gästtoaletten lika så. Hos Rörfokus kan du handla allt från snygga handdukar och ljusstakar som ger den där exklusiva känslan på toaletten, samtidigt som du kan hitta värmepumpar och golvvärme.

4. Det första intrycket är viktigt och därför får du inte glömma bort att även inreda ingången till ditt café. Ingången ska vara välkomnande och locka kunder att kliva innanför dörren.

5. Vilken typ av belysning du väljer kommer ha stor betydelse för mysfaktorn på ditt café. Hit går människor för att träffas, äta gott och umgås med varandra. Det kan därför vara en god idé att jobba med mycket punktbelysning och använda ett svagare ljus än ljuset från en taklampa. Glöm inte att även placera ut några levande ljus på borden, vid kassan och på toaletten.

6. De möbler som du kommer att ha i ditt café behöver ha en hög kvalitet och lång hållbarhet. Förhoppningsvis kommer möblerna att användas av flera olika gäster varje dag. Om de då inte är av hög kvalitet så är risken stor att du kommer behöva byta ut din inredning varje kvartal.