Stora svenska kaffekedjor

Starbucks är den kanske mest kända kaffekedjan globalt sett men till Sverige kom företaget inte förrän år 2010 då det första caféet i kedjans regi öppnade på Arlanda. Istället finns ett antal andra stora kaffekedjor som dominerar den svenska marknaden.

Espresso House

Espresso House är Nordens största kaffekedja och grundades av ett svenskt par, Charles och Elisabet Asker som startade ett amerikanskinspirerat café i Lund. Företaget grundades år 1996 och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Danmark med över 255 st caféer. Samtliga caféer ägs centralt av Espresso House.

Coffehouse by George

En annan svensk kedja som syns mycket i Stockholm är Coffeehouse by George som startade år 1997 med ett café i Galleria Passagen i Stockholm. Kedjan har idag 29 caféer runtom i Sverige.

Waynes coffee

Först i Skandinavien med konceptet kaffekedja i amerikansk stil var Waynes coffee som öppnade 1994 på Kungsgatan i Stockholm och nu finns i 5 andra länder förutom över hela Sverige.